Sv: Re: Saab 96 V6 -70

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 V6 -70 Sv: Re: Saab 96 V6 -70

#122665
Karl Ask
Moderator
JanneH wrote:
Jag skulle avråda dig från att kapa fjädrarna, det enda roliga med det är när bilen står still och ser låg ut. Fjädrarna är utprovade för att ha den längd de har och kan funka helt oberäkneligt när man sågar i dem. Satsa du på rallyfjädrarna med bra dämpare och släng på en hyfsat grov kränghämmare istället, tycker jag. Blir fjädringen för stum får du sämre väghållning, lite krängning är bara bra och överskottet tar hämmaren hand om.
Synd att jag inte fick se underverket i lördags, men min fru såg i alla fall Saabkaravanen när hon var ute och åkte!

Det var en tanke. Vad säger ni andra? Har blästrat fjädrarna nu och de skall målas innan montering. Så passa på att ge tips.

Har gjort en motortvätt så nu ser den bättre ut. Tänkte även byta termostat och självklart gick alla skruvar av. Och det hade kalle P varnat för innan och har varit med om det innan så jag tog det lugnt och lossade de med alla knep. Men de hade satt sig så att det inte gick. Fram med borrmaskinen och borra ur de och sedan gänga. Men passade på att blästra termostathuset när man hade tid på sig, så nu börjar det se snyggt ut. Nya slängar behövdes också. På de gamla hade ståltråden rostat bort… Så nu börjar det hända saker i motorrummet. Men det roliga var att det inte satt någon termostat där… Satte inte tillbaka någon heller. Skall ju ändå inte köra på vintern.

Har även hittat felet varför inte huven går att stänga, expationskärlet, spolarvätskeburken och alla slangar till luftburken. detta skall göras om så man kan stänga huven. Skall även byta förgasare, så det kommer på ett misabfilter.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng