Sv: Re: Saab 96gl-79 (Namngiven: ”Sköldpaddan” )

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96gl-79 (operation fixa den gröna) Sv: Re: Saab 96gl-79 (Namngiven: ”Sköldpaddan” )

#171963

Janne H: Ja det gör de visserligen, men de kombimodeller som finns är lite utanför min plånboks smärtgräns för tillfället. Men en 9-3 sportcombi hade inte suttit fel! En röd utan rails, mumma!

Men på 96 fronten har det hänt en hel del idag! Inledde dagen kl 07.30 på parkeringen utanför lägenheten med att snickra ihop en abrovink till stötdämparfäste

Ser ut som skam men gjorde det den skulle så jag for iväg hem till min far och ockuperade hans uppfart. Rev ur inredningen för att kunna svetsa upp stötdämparfästet
Här var det tomt! (och rostigt)

Hade först lite trassel med att bocka till och klippa plåten, med plåtsax modell hedenhös, men efter lite svordomar och klämda fingrar så fick jag till det någotsånär. Drog igång :skull:svetsen och krämade på.
Blev helt ok för att vara första gången jag svetsar i bilplåt tycker jag. (Inte färdigt på bilden!!) Fler tillfällen för träning finns!

Därefter riktades uppmärksamheten mot den något svajiga förarstolen
Fästet renslipat.
Golvet lagat och fästet svetsat. Nu ska väll det inte flytta sig på ett tag. Stör mig att det är så svårt att få snygga svetsar med :skull:svetsen dock.

Passade även på att kolla över bromsarna eftersom tidigare ägare berättat att han hade varit för snål för att köpa nya monteringssatser när han bytt bromsklossar.
var nog dags att byta.

Farsgubben drog igång ett eget litet sidoprojekt och sydde till en ny ”sits” till förarstolen av lite kapellväv.

Blev lite stum, men rejält mycket bättre än dasskänslan som var där innan!

Hittade jag lite gammal matta som låg och skräpade så det fick bli ny matta i baksätet, bagageluckan och ryggen på baksätet. Ska fixa en likadan till framsätet! Finns det något bra ljuddämpande att lägga istället för de tunna svarta mattor som ligger underst original?
Jag i full färd med att rita av bagagemattan. (Mattan ser blå ut men är antracitgrå).
Aktiverade sambon i bilprojektet!

Upptäckte tyvärr att den höga ljudnivån från motorn berodde på att den främre ljuddämparen är helt slut :(. Så nu blir det nog till att investera i ett nytt (alt ett bättre beg) system då även den bakre dämparen är risig.

Men överlag så har det varit en mycket lyckad och produktiv dag. Så nu har sköldpaddan tagit ännu ett långsamt steg mot ett bra skick! Är ledig på tisdag så då blir det en heldag till med rostlagning! :welder: :welding:

Fråga; Får 900 stolar plats fram?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng