Sv: Re: Saab 99

Forum Modellspecifika forum 90/99 Saab 99 Sv: Re: Saab 99

#78118
fredrik
Deltagare

Ironi var det såklart när jag skrev utryckligen att ni Saab 99 fantaster är dumma i huvudet som inte köpte denna bil som faktiskt är i ett förvånansvärt bra skick & om det vore en 2taktare lätt hade kostat upp emot 15 000:-! Eftersom den är så ovanlig numera så kan man nästan jämföra den med en Saab Sport Kortnos! Mycket snack om hur bra 99:an är & hur ovanliga de är & så vidare men varför har då ingen köpt denna bil som reades ut?????
Men jag personligen fastslår fortfarande att 99:an inte är en rolig bil att köra! Jag har idag fått både SMS, Mail & Telesamtal om detta & jag har faktiskt fått många medhåll om detta. Faktiskt mer än de få mothugg. Mot huggen har dock varit kraftiga!

Jag skrev dessutom att min 245:a är uppstyvad vilket gör att den inte är någon vanlig sunkhögs Volvo & därför är lite skev i jämförelse Ironi var det men jag tycker då att en motsvarande Volvo inte är tråkigare än 99 hur som helst.
denna 99:a var ändå det sportigaste & roligaste Saab hade 1973. En jämförelse mot motsvarande 140GL hade varit mer rätt & då lider ju inte bara 99:an utav sin trista styrning utan 140 är ju bra Mkt sämre vägkänsla i som de flesta redan vet. Dock går B20E motorn klart bättre & växlarna/lägena är bättre

Svar till Jonas som berättade om sitt tidigare jobb. Lågt påhopp att jämföra min Volvo mot Saabs värsta modell. Dessutom så kan man alltid se på svensk bilprovnings statistik över de märken som lever längst & det är inte Saab utan det andra svenska märket som dessutom om det fanns statistik säkert har rullat många många tusen mil mer än andra märken i genomsnitt.

Vad gällande bränsle förbrukning så tycker jag inte 37 liter på 27 mil är inte Mkt att skryta med.
Men faktum är ändå att saab brukar vara snålare än Volvo. det tar dock volvo igen på reparationskontot
Min 245:a drar 1,2-1,3 oavsett körning Släp El inte släp.
Om man håller hastighetsbegränsningarna på motorväg så ligger den strax under litern men detta är bara något som jag har hört då jag har lånat ut bilen…….

Vad gäller framkomligheten så utmanar jag vem som helst i en 99 på att köra på Tex en lerig åker & kolla vem som kommer längst
(Bara jag får byta ut mina slitna 225.or mot lite mer vanliga hjul först förstås)

Nu var det ju inte meningen att det skulle bli någon pajkastning utan jag bara skrev vad jag tycker & har upplevt!
Jag har tidigare fått höra att jag har kört för lite 99 Osv. Nu har jag inte det längre!

/Fredrik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng