Sv: Re: Saab 99 5D CC -76, Gröna Faran

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 99 5D CC -76, Gröna Faran Sv: Re: Saab 99 5D CC -76, Gröna Faran

#173587
Jonathan
Deltagare

Efter att ha bruksat 99:an under helgen som gick, med fullsatt bil och packning, inser jag att dämparna bak sannolikt behöver bytas. Men vad ska man ha för dämpare? Har förstått att gas är bättre än olja, frågan är om jag ska köra klubbens gasdämpare (https://svenskasaabklubben.nordicshops.com/product.html?product_id=6216&category_id=26) eller någon Bilstein-variant? Jag rejsar inte med bilen, men vägarna på Värmdö är inte de bästa och 99:an ska (förhoppningsvis) ta hela familjen på många äventyr i sommar. Är det stor skillnad mellan standard och sportdämpare? Kan det vara en idé att även byta fjädrar bak samtidigt?

Har aldrig bytt dämpare/fjädrar på en 99/900 tidigare, men däremot på min V4. Antar att det inte är mycket svårare på denna bil.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng