Sv: Re: Saab 99 -72 (”Leif”)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 99 -72 ("Leif") Sv: Re: Saab 99 -72 (”Leif”)

#160032

phermansson
Deltagare

Nu i kväll har jag varit ute och tittat lite närmare på Leif. Hittade en redig hög kvitton och besiktningsprotokoll i handskfacket, kul! Kan följa bilen rätt bra tillbaks till 1982 med dem. Bitvis finns en körjournal nedskriven, där kan man bland annat se att motorn byttes 1986. Detta står även i papper från Bilprovningen, så det stämmer att motorn blivit bytt från en Triumph till en B.

Hittade väl inget allvarligt vid dagens koll heller. Tändspolen ser lite lätt sliten ut, kanske därför den inte ville starta? Kunde inte kolla så mycket eftersom batteriet var så urladdat ett batteri kan bli. Det sitter i laddarn nu, får se om det går att få liv i det igen.
Annars skulle det vara något problem med förgasaren. I besiktningspappren ser man att hög CO-halt varit återkommande. Har bara lyft på locket och konstaterat att membranet är fräscht än så länge. Finns det några standardfel på Stromberg enkelförgasare?

Funderar lite på tändspolen… Den ser inte fräsch ut, sen sitter det ett förkopplingsmotstånd. Övre flatstiften är kopplat, bredvid det tomma undre stiftet hänger en hylsa i en kabel. Har nog suttit en högeffektsspole där nån gång, alla anslutningar på nuvarande tändspole är ju trots allt anslutna.

Vänster solskydd:

Snygg radio i snyggt ljus:

Medföljande tillbehör, kanske lika bra att montera den med en gång?

Fler bilder finns här: http://www.flickr.com/photos/73816613@N00/sets/72157624437593288/detail/

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng