Sv: Re: Saab 99 GL-82 (15årsbilen)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 99 GL-82 (15årsbilen) Sv: Re: Saab 99 GL-82 (15årsbilen)

#50799
saab putte
Deltagare

Lite mer bilder, här är jag i dagsläget ungefär. Har blitt lite småpyssel men, sista bilderna jag har för tillfället.
Uppstartad och provkörd.

Bytte motorhuv till orginal. då den med hjälar tänkte jag ha till ett annat projekt. Huvlås monterades med,sen byggde jag en liten låsanordning just vid huv rullarna som gör att den inte kan hoppa ur läget när man drar upp den, gjorde även snabbsprintar så man lätt viker undan dem låsen när man vill ta lös huven.
Nya torkarblad kostade jag på med 🙂
Grillen ska bli nästa projekt är det tänkt.

Tröttnade på att se grupp-A vingen bakifrån så jag tog bort den och satte dit en gummivinge från en 900 sedan, blev mycket mer saabigt med den 🙂
Saknar tyvärr bakre kofångare,nu sitter den stötisen ja byggde om för massa år sen, en integrerad från 900 sedan, med ombyggda fästen så den kommer tightare mot karossen.
Men ska ha orginal, tyvärr passade varken den från saab90 eller den från 900an, den gamla modellen stötis alltså. inte passade den från 99cc heller. hade liggandes till allt utom 99 sedan, typiskt.

Bytte även ut högerdörren med, mot en som inte kräver nått svetsjobb. så nu är igentligen bilen helt fri från svetsning iallafall 🙂 känns bra. tänkte att ja bygger ihop den komplett och fungerande så ja vet alla grejer finns och så. sen om ja nu ska lacka om den så strippar jag ner den igen, vill bara få se den komplett. lättare att bestämma bilens öde då tycker jag :). kommer på lite mer ideer med en komplett bil.
Just ja, drog kablage å satte dit en sån elöppningsmotor med till bagageluckan, så nu är det bara ett knapptryck för att öppna, tänkte göra nått fint handtag eller dyligt i hatthyllan som man kopplar till en vajer så man har en nödöppnare om batteriet skulle va kasst eller så.’
Har även dragit ner kablage och kopplat in en bandspelare med.
Så nu är bilen nästintill komplett och allt fungerar.

Faktiskt så kan man ha för många saabar. Det är sanning det 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng