Sv: Re: Saab 99 GL-82 (15årsbilen)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 99 GL-82 (15årsbilen) Sv: Re: Saab 99 GL-82 (15årsbilen)

#51451
saab putte
Deltagare

Nu kommer lite bilder från november.

Här är den istort sett klar för uppstart.

Blev endel pyssel på motorn innan ja la i den, fick byta grenröret,remskivan på vevaxeln, generator, främre locket på växellådan,termostathuset samt motorfästena på sidorna med. säkert nått mer med, gjorde nån ny packning med,samt monterade motorvärmare. Startmotorn bytte jag med,den va kass, sen fick jag förlänga kableget til lden med,då det är den nyare placeringen av startmotorn på denna motorn.
Just ja, battwerihyllan var ju borta sen förut,så det fick ja kapa ur från en skrotbil,så nu byggde jag den så den är helt skruvad i karossen, borde det vart orginal. Flyttade även jordpunkten ner till karossbalken fram till, istället för att ha den kvar i batterihyllan.
Båda kopplingcylindrarna renoverade jag med.

Tänkte slippa brytartändning så ja fixade en snabb fusklapp på inkoppling av brytarlöst jag plockat från en saab 90-85a.

Här skuttade den nog igång för första gången,var några år sen sist 🙂 kändes bra.
Fjädrarna bytte jag runt om med till orginalare från en 900a. blev hög som fan.
Bromsoken runt om hade jag isär och bytte tätningar i med, samt satte dit bättre begagnade skivor och belägg. Så gött med gammel okena fram, handbromsen kommer så fint av sig själv. lika kul var gång 🙂
Gjorde nya bromsrör både fram och bak, samt satte dit nästan nya slangar fram samt ny bak satt det sen förut. En länkarm bak bytte jag då den var sönderrostad.
Bra begagnade bussniongar till stötdämparna runt om satte jag det med,då vissa va dåliga samt några saknades.

Faktiskt så kan man ha för många saabar. Det är sanning det 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng