Sv: Re: Saab 99 King Size

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 99 King Size Sv: Re: Saab 99 King Size

#61794
Martin
Deltagare

Har talat med Hovstallet idag om vad lackkulören Royal Blue egentligen är för färg. De berättar att aktuella biltillverkare alla har sin egen uppfattning om var Royal Blue är för kulör.
Vi kom överens om att jag tar med en detalj som inte lackerats om någon gång och ett lackeringsprov som Niclas på Upplands Bilfärg brutit fram för att kunna kvalitetssäkra den frambrutna kulören.
Det känns bra att få den delen klar innan det är dags för lack, även om det kommer dröja innan topplacken läggs. Men eftersom motorrummet skall lackas innan framvagnen kommer på plats igen måste kulören vara rätt. (Vill ha bilen på hjul någorlunda snart)

Jag hämtade lite godsaker hos ytbehandlaren i morse. Blev mycket bra finish, utom möjligen på de detaljer där rosten fått härja. Mest på skruvar vid bromsoken.
All rost har frätts bort med citronsyra.

Snart skall detaljerna återmonteras vilket känns bra!
Varför montera dessa chassiekomponenter innan allt karossjobb är klart?
Jo, innan vänster framskärm, bakstam och bakre vänstra karossida svetsas fast, skall bilen stå på egna hjul. Vill inte riskera att det blir skevt i onödan.

:weld :wrench :ID

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng