Sv: Re: Saab 99 trim!

Forum Modellspecifika forum 90/99 Saab 99 trim! Sv: Re: Saab 99 trim!

#78405
krister k
Deltagare

Hej Chriss!
Du kan ju prova att stoppa i en kam från en 99 med insprutning. De har lite högre lyft och annan duration. Har du då ”lite flyt” behöver du inte ens shimsa om ventiltryckarna.
En annan sak man kan göra själv är att justera passningen mellan förgasare/insug/topp (s.k. matchportning). På insprutarna är passningen mellan spjällhus/insug ingen höjdare, åtminstone på de som jag har sett, så det kan mkt väl vara lika dåligt på ett förgasararrangemang som du har…
I avgasgrenröret finns det också lite att göra. Finns lite ojämnheter att slipa bort.
Detta i kombination med ett lite grövre främre ”byxrör” (svårt att få tag på. Bygg eget) och lite öppnare luftburk (=Weber-brööl! ) borde göra bilen piggare åt dig.

Kom på att jag har en omslipad kam liggandes som jag inte riktigt har bestämt om jag behöver eller inte… :confused: Ger ett trevligt mellanregister (åtminstone på en k-jetronic)! Är du intresserad så kanske den är till salu… :rolleyes:
Den behöver dock shims som ligger runt 5mm, så tjocka går inte att köpa på Saab iaf. Jag har såna liggandes, men frågan är ju var man har lagt dem…

En personlig åsikt; INTE avgasröret ut bak i mitten! Det ser så folkrace ut… Försök snida till något snyggt på originalplats istället, 2,5″ eller nåt.

/Krister K

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng