Sv: Re: Saab = Bakåtsträvare

Forum Övrigt Off Topic Saab = Bakåtsträvare Sv: Re: Saab = Bakåtsträvare

#33578
hotrodder
Deltagare

Var det verkligen det? Hur kul var det med lumpen å bara gå å dra på luckan å vänta. åsså när det väl var aktivitet så var det precis allt å lite till. Gubben som sitter i arbetsområdesskyddsbilen har oxå rätt långa dagar, trist som fasen men det är klart om man är lat av naturen så kanske det är toppen.

Gatulampor, byts dessa? Här i Östersund har en besparingsivrande komun fått för sig att folk inte rör sig ute efter mörkret. Med trafiknämnden i spetsen har man släckt ner bara inte bara varannan lampa utan även hela stråk med gatulampor i en del områden. Att folk har blivit ihjälkörda har bland annat mötts med att -där ska det inte vara någon gångtrafik…

Däremot blir jag lack på allt dribblande med varumärken och kapplöpningen om mina stålar. DÄR tror jag det var bättre förr om inte annat med tanke på hur less telegubben var som skulle koppla in kabeln till vårt nya timmerhus för några år sedan. Det var en äldre stöt som jobbat åt Televerket hela sitt liv. Men idag hade han hade en logga på kläderna, en annan på bilen och han bara ”fräste över” att han visste inte längre vilket bolag han hörde till längre eftersom lönespecen var stämplat från ett tredje bolag.

Jag upprör mig ofta av att allting ska vara så lättilgängligt och valfritt som möjligt. Idag kan vi åka och storhandla klockan halv tio en söndagkväll. När jag var liten så kunde man följa med morsan ut till Konsumbussen som kom en gång i veckan och stannade ute på vägen. Vet inte om det var bättre och sylt, bröd mm. ordnades hemma. Idag drar vi hem halvprodukter som gör en 3-rätters middag på under 10-minuter eller så ringer vi efter en hemkörd Pizza som levereras direkt i hallen efter en kvart. Det är absolut inget fel i att kunna välja, visst… men vae f_n.

Det är olika elbolag, telefonaktörer, erbjudande och ett jä_la matande överallt om alla fantastiska revolutionerande produkter. Man hinner inte ens köpa den senaste platt teven och lära sig alla funktioner och uppkoppling mot nätet förän det kommer en bättre större och billigare modell. Mp-3, I-pod, Bluray, 3-D, streaming, I-pad, I-phone… och gud vet allt å ändå älskar jag teknik.

När en annan var liten och kivades med syrran och våran gråhund i baksätet på farsans tvåtakt Saab var man nöjd ifall man hade friska batterier i sin egen lilla kasettbandspelare, men i regel var dessa batterier tömda sedan länge. Dessutom gick värmen inte stänga av så det var liksom ”mössa och långkalsonger på” fast man inte hade det. Först när det byttes upp till en Saab V4 1978 (har jag för mig) Så installerades det en mono radio VA? en MONORADIO???

Tyckte givetvis detta var öken men nu kunde man ju iaf. få lite underhållning under resan, även om farsgubben mest var inne på P2. Dessutom gick ju värmen att stänga av. Tyckte ju detta var kung men icke sa nicke… Inga nervevade rutor och friskluftsutblåset mitt under instrumentpanelen fick inte användas. Jag var ju ”öronbarn” som liten och man fick definitivt inte sitta i drag…

Idag har vi två Saab 9-5 som bruksbilar som bägge har flerzons klimatanläggning och som det inte räcker så har även bägge bilarna taklucka. Dessutom är även Aerokombin utrustad med stolar med som har inbyggda kylfläktar. Well, det kanske är ett krav eller ”aldrig mer en het bil på sommaren” Om inte annat efter barndomsårens tokvarama och bullriga bilresor i tvåtaktarns baksäte. Men å andra sidan köper jag f_n inte en bil utan ac idag. Allt var INTE bättre förr och ska jag ha en 9-5 ska den banne mig även ha taklucka oxå, även fast den knappt används. Just detta med krav på ac var en av anledningarna på att en VW Multivan fick säljpass fast det var en super familjebi men utan ac. Ungefär som med mobiltelefon så har man skapat ett behov som inte fanns tidigare.

Det känns ju öken att köra 92´an efter E14 i sina tokvarvande sjuttio knyck samtidigt som långtradarna dundrar förbi som lågvarviga fjärrtåg i ytterfilen. Dagen efter ligger man i 120km/h på samma väg med påknäppt farthållare, skön musik ur stereon med bara ett svagt mullrande från däcken i bakgrunden. En dutt på gaspedalen vid en omkörning och plötsligt rullar det 140-150 helt odramatiskt… Så var det verkligen bättre förr?

Även om man är bakåtsträvare i viss mån så var inte allt som sagt bättre förr. Bland annat så fort jag fick möjlighet att äga egna fordon så revolterade jag mot dessa fåninga regler att aldrig utsätta sig för drag med olika suspekat fordon som var helt utan karosser, utan tak eller åtminstonde rutor. Bilåkning och fart ska banne mig upplevas med vindrufs i håret och man ska kunna höra fågelsång när det rullar sakta. Jag har under senare år även skjutsat min mamma i diverse öppna bilar. Kan nämna det inte skedde helt utan klagande på att det drar och att göra dounouts på torr asfalt i en öppen Corvette var definitivt INTE uppskattat. Men så var ju det här med att skapa nya behov och bland annat skämma bort sina egna barn…

Köpte ett multimedia paket med två 9´ LCD skärmar som har varsin DVD spelare + fästen för nackstöden och trådlösa hörlurar. Ja inte för vi har några direkta problem med våra änglar under våra resor men visst ska dom kunna få se på film, olika filmer dessutom. Jodå det är nog så skönt att slippa lyssna på Bamse eller Pippi Långstrump om och om igen men det spelas faktiskt inte direkt så mycket sådant heller i bruksbilarnas 7-kanalssytems musikanläggningar. Med trippelkombon cd/radio/kassettbandspelare, ingen jävla monoradio här inte, men lyssnar någon fler än jag på kassetband idag?

Däremot funderar jag ibland på hur vi sätter ribban. För visst fasen klarade man sig som ung i ett varm och jä_ligt trångt baksäte med en stor gråhund i mitten. Med bara två TV-kanaler, ingen video, inga mobiltelefoner, tevespel existerade inte ens i fantasin osv. osv. i all jä_la oändlighet… Näe, jag e inte bitter! och tycker inte allt var bättre förr men. Visst blir man lite fundersam över att man ska vara ”så glad” över all teknik och ”Gul-bil” tävlingen vi alltid praktiserar på våra åkturer e ju rätt skoj även den trots sin enkelhet…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng