Sv: Re: Saab Bilmuseums vänner?

Forum Övrigt Allmänt Saab Bilmuseums vänner? Sv: Re: Saab Bilmuseums vänner?

#149852
anders
Deltagare

Bra, detta måste vi fixa.

Jag har ju varit där flera gånger, men jag minns inte hur många bilar som står utställda, och sen finns det väl säker mer objekt, dubbletter o s v som inte visas. Men om vi säger att ett 100-tal bilar måste räddas, och att en veteranSaab i toppskick inte är värd mer än 100 000 i sverige. Du får en 99:a i nyskick för MAX 30 000 om du lyckas hitta nån, en tvåtaktssport kan sticka iväg i pris och en prototyp kan du väl inte sätta ett marknadsvärde på. Dyrast torde vara en äkta tävlingsbil, men om vi säger ett snitt på 100 000 så blir 10 miljoner för rubbet storleksordningen på värdet. Det är mer än vad jag har på kontot, men ändå småpengar.

Den som skulle vara intresserad av att köpa en museibil kan bara vara Saabentusiast, och en äkta sådan skulle inte medverka till att samlingen skingras. Minns Bergmanauktionen nyligen, det mesta köptes tillbaka till Fårö.

10 miljoner måste fram, entusiaster, Trollhättans kommun, Eu-pengar. Går att genomföra.

En stiftelse eller något som tar över känns som bästa lösningen, tror inte på exv Trollhättans kommun som ägare till samlingen, en kommun kan få ont om pengar också och börja titta på vad man har att avyttra.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng