Sv: Re: Saab-limousiner

Forum Övrigt Allmänt Saab-limousiner Sv: Re: Saab-limousiner

#83332
samppo
Deltagare

Petter, det är så rätt, men jag har för mig att 5-dörrars Finlandian började säljas redan som årsmodell 1979 ända till 1982. För en tid sedan var jag iaf kollade in en registrerad 1982. Enormt bagageutrymme med baksätet nedfällt

Det var i det sammanhanget när 5-dörrars versionen slutade tillverkas som man slopade Finlandia benämningen.

Ska försöka gräva fram några bilder på Kekkonens bil..vill minnas att jag har nån gammal tidningsartikel om bilen. Till färgen är den iaf grön (inte den skrikiga, mera likt mossgrön men klarare?) och med vanlig GLE-inredning och motor. Den har för övrigt funnits att beskåda i Saab museét i Nystad.

99 Finlandian är väldigt ovanlig, men som tur har ganska många exemplar undvikit skroten. Varför man tillverkade den endast som 5-dörrars version har jag ingen aning om. Väldigt snygg är den iaf, speciellt den med förlängda dörrar.

En rolig detalj jag märkte på en av kompisens 99 Finlandia var dubbla uppsättningen domkrafsinfästningar (!), liksom två i rad. Varför den gjorts så vet jag ej.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng