Sv: Re: Saab SoneTT -67 (#190)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab SoneTT -67 (#190) Sv: Re: Saab SoneTT -67 (#190)

#120287
mellow yellow
Deltagare

Mitt chassi till #190 är nu inlagt på karosserikliniken, lär bli bra men inget lyft för plånboken 😥

Ägaren som specialiserat sig på reparationer av sällsynta cabrioletter har gett mig lite olika förslag till förstyvninngar som jag tänkte få era sunpunkter på.

För övrigt har jag aldrig sett en Citroën Traction cab eller Ferrari cabriolett från 50-60tal, idag såg jag så många att jag inte kan hålla i sär dem.

http://www.restauration-automobile.fr/collection.php

Nåväl metoderna som förespråkades var följande:

• Förstärkning genom att gå upp i plåttjocklek
• Lägga in fler veck ”bårder” i plåten
• Göra en slags limträbalk där tre eller flera plåtar läggs sida vi sida och där man tar upp ett antal hål (många) i ytter plåtarna som man sedan fyller igen mot mitten plåtten genom att svetsa igen hållen. Blir tydligen otroligt starkt och är något de använder mycket för att styva upp cabriolettkarosser med.

Ägaren tycker definitivt att man borde styva upp ”monochoquen/karossen” enligt cabriolett metoder då den har samma tekniska utformning.

Vad tycker ni?

Där man främst föreslår att förstyvningarna skall göras är i framhjuls uppfästningen och i midjan i övergången mot bakaxeln / bakre partiet.

Har sett att det finns ett antal förstyvningssatser ute på tradera. Vad uppnås med dessa? vad var syftet? Det samma när det gäller Mexico fästen vad uppnår man?

Sedan kan man ju alltid diskutera om man går för långt men skall man ändå riva chassit så varför inte göra det riktigt bra. Motorn kommer nog att även den få lite extra krut men borrningen behålls till att börja med. Färgen kanske mot alla regler ändras i riktning mot Silver likvärdigt med Coupe d’Alpes bilen…

Så tycktill nu, hur uppnås bäst vrid styvhet!

Några av kompisarna som huserade utomhus

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng