Sv: Re: Saab Sonett III -74

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab Sonett III -74 Sv: Re: Saab Sonett III -74

#137286
sonett
Deltagare

Detta har hänt…

Passade på att justera ventilerna innan motorn monterades ihop med de ny lackade delarna. Skulle ha fått låna en motorlyft av en jobbarkompis men då detta inte blev av så åkte jag till biltema och köpte mig en egen, kommer att komma till användning fler gånger då jag har fler projekt och så ska det byggas en roligare motor någon gång…

Använde ett spännband som sattes runt växellådan så att motor och låda kunde vinklas när motorn sänktes ner.

Motorn på plats och elen och kylslangarna är inkopplade. Chassit har redan blivit dammig (kanske dags att städa garaget)och jag orkar inte putsa allt till nyskick igen det duger åt mig och så vill jag bli fördig någon gång. Passade på att montera nya motorkuddar och nya dammasker på styrväxeln. Hade stora problem att montera ihop styrväxeln med rattstången pga grader i splinsen. Självklart så lossnade sladdarna till tändningslåset vid denna operation, någon som vet hur dessa ska sitta?

Har även monterat ihop framvagnen. Drivaxlarna har fått nya damasker och det gick bra att montera ihop drivaxlarna med de yttre drivknutarna igen utan specialverktyg.

Nu är det bara bromsoken, kylaren och lite små saker kvar innan chassit är klart 😀

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng