Sv: Re: Saab Team Sweden?

Forum / Övrigt / SSR / Saab Team Sweden? / Sv: Re: Saab Team Sweden?

    augusti 13, 2003 at 09:47 #81561

    Jorå, visst minns jag dessa bilar !
    Båda var StdB-hojar om jag minns rätt.

    Kommer ihåg ett “Sydsvenska” någon gång på 80-talet, det var sista morgonen innan målgång och vi stod och väntade på en serviceplats på “vår” bil. Bredvid stod Bertil och Kjells killar.

    Plötsligt kommer Kjell in, har rullat, och en våldsam aktivitet utbryter. Han kommer inte ut ur bilen då dörrarna inte går att öppna. Han kryper då ut där framrutan en gång satt, samtidigt som spett och släggor dånar, allt för att “få bil” av
    eländet.

    Tog en underbar bild av detta, just är Kjell kryper ur rutan och grabbarna samtidigt bultar på bilen.

    Om det är någon som jag har respekt för som chaufför så är det den krulligt rödhårige Bertil Johansson, han var mer än grym på att gasa, åtminstone med StdB-Saaben ! Han kunde åka hur fort som helst när han var på humör.

    Classe Uddgren, reporter på idrottsbladet, är en man som inte är lättskrämd när det gäller att åka kartläsare, men han sade en gång till mig att tre personer har fått nackhåret att resa sig på honom: Arne Allansson, Roffe Skoghag och Bertil Johansson.

    Min kompis Lasse Lindqvist som var ganska duktig att gasa Ascona B en gång i tiden, blev en gång mäkta förgrymmad då han fick pisk av Bertil i StdB-Saaben på en sträcka som var tämligen snabb.
    Han gick och grymtade hur det överhuvud taget var möjligt, han hade ju åkt “stumt i botten” nästan hela sträckan OCH SEDAN FÅ PISK AV EN StdB-pysburk !