Sv: Re: Saab V4 -67

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab V4 -67 Sv: Re: Saab V4 -67

#138685

martin h
Deltagare

Hej!

Nu är det dags att rapportera av läget:

I lördags var det då äntligen dags för motorstart efter nästan 6 års vila. Motorn renoverades under första vintern, och har sedan sutit på ett stativ och väntat i några år innan den åkte i förra vintern. Det var ganska spännande om den skulle fungera eller om jag missat något när jag plockade ihop den. Första försöken så ville den inte riktigt. Det känndes som det var nära, men tändningen stod nog inte riktigt rätt.
Ny grovinställning av fördelaren, och se.. då gick den igång på första. Motorn gick mjukt och fint, så det känns bra, men jag tror att det behöver justeras en del på förgasaren. Tyvärr så läckte det kylvätska på två ställen (frostplugg och locket vid termostaten) så jag kunde inte köra den riktigt varm.

Nu käns det som att besiktningen den 8:e juni är rimlig. Närmast så ska jag få i alla dämpplattor i kupén och resten av inredningen. Sedan så är det pedalstället och fylla bromssystem och koppling. Och sen….

Visst finns det en hel del kvar att göra, men nu när motorn gick igång och all el är på plats och fungerar (med den nya hemgjorda kabelhärvan) så känns det som det svåraste är över.

Här är en bild som visar stötfångaren på plats också. Tack till berörda för hjälpen med fästena. Återkommer med nya rapporter när inredningen är på plats.

/Martin

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng