Sv: Re: Saab v4 Rally

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab v4 Rally Sv: Re: Saab v4 Rally

#48701
saabteddan
Deltagare

När karossen var rostlagad så bestämde jag mig för att göra förarbetet själv. Konsten att rikta bilplåt har jag fått lära mig på Amu i Luleå där jag gick bilskadereparatörs utbildningen mellan -91 och -93. Jag var lite osäker på om jag fortfarande kunde och så hade jag aldrig tidigare gjort ett helt förarbete inför lack själv. Jag jobbade och slet med detta från och till i tre månader.

Jag bestämde mig för att leja bort lackningen till ett proffs. Jag fick tag i en duktig lackerare via kontakter. Han ville komma och titta på bilen innan han bestämde sig för om han skulle ta på sig jobbet eller inte. När han kom in i garaget så gick han runt bilen ett varav under tystnad och kände över karossen. Jag var väldigt nervös över vilken dom han skulle ge mig. Han sade till sist: – detta kan du verkligen och du måste ha lagt ner många timmar på detta, behöver jag berätta att jag vara stolt (Nu kan det ju vara så att han sa så bara för att han ville ha jobbet 🙂 ) . Han fortsatte: -Jag har sett många försök till förarbeten men de brukar aldrig hålla måttet, så detta är ovanligt. Jag tar gärna på mig att lacka bilen till ett fast pris och jag lackar den både utvändigt och invändigt Ni får själv bedöma på bilderna som kommer senare om det blev bra eller inte.

Innan jag skickade bilen på lackering bestämde jag mig för att rensa bilen från underredsmassa och måla hela underredet. Bara rengöringen tog en månad av mycket slit. Sedan målade (penslade) jag underredet med 2k etsgrund, 2k epoxiprimer och sist 2k billack.

Efter lackeringen (ca mars 2011) så fick bilen stå någon månad och hösten -11 började jag monteringsarbetet som blev färdigt och kröntes med besiktning i Juli i år.

Det som saknas är en hasplåt (om någon har en hasplåt med fästen att sälja, så hör gärna höra av dig) och så är mina fyrpunkts Saabbälten inte inmonterade + några eldragningar till backljus och extraljus. Som den inbitne restaureraren vet så blir en sån här renovering aldrig riktig klar, man hittar alltid förbättringar och förändringar att göra.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng