Sv: Re: Saab v4 Rally

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab v4 Rally Sv: Re: Saab v4 Rally

#48698
saabteddan
Deltagare

Renoveringen startade med att planer på att bygga en rallybil smiddes. Målet var att bygga en bil ungefär som de såg ut på sent 60-tal och jag ville bygga på en v4a. Det kändes inspirerande att bygga på en tidig v4 då de flesta nybyggda v4 rallybilar är från mitten av 70-talet. Och min drivkraft har alltid varit att eftersträva det udda, jag är kanske lite ”tvärsöver” som man brukar säga i norrbotten 🙂

Jag ville inte bygga en tävlingsbil att tävla med utan en bil så som rallybilarna såg ut och kändes under tiden det begav sig. Och bilen skulle se ut ungefär som fabriksbilarna kring 67-68. Jag bestämde mig för att leta efter en v4 -67 med den gamla fronten och den låga rutan. Så för några år sedan så åkte jag och Anton (Lustgasen) på en roadtrip norrut, då bland annat Luleå och Boden besöktes. Det var en kombinerad flytta bilar tripp, då jag har en lada och några bilar i norrbotten, och det andra målet vara att leta upp ett lämpligt rallybilsprojekt att köpa och ta med söderut. Vi åkte runt och tittade på flera gamla v4 -67or men ingen kändes rätt. Jag och Anton har skrivit om denna äventyrliga resa både på gamla hemsidan och i bakrutan för några år sedan.

Då föll tankarna på 96 -68an jag köpte i Persön några år tidigare. Den var ganska frisk i stommen som jag kom ihåg den. Vid en närmare inspektion så visade det sig att det fanns rost i golvet mellan stolsbalken och torpeden, främre delen av trösklarna + nedre delen av torpeden. Dessa rostskador brukar uppkomma på de flesta v4or som brukats i vardaglig trafik några år. Även bagagerumsgolvet behövde byts. I övrigt var bilen förvånansvärt frisk i plåten och helt rostfri i framvagnen.

Nu påbörjades rostlagningen. Jag vill inte tråkiga ut er med bilder på rostlagningen då det redan finns flera trådar på hemsidan som visar upp mycket fina bilder på mycket bra genomförda rostlagningar(Ska erkänna att jag glömde att ta bilder). Jag svetsade även in de förstärkningar som rally v4or brukar ha.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng