Sv: Re: Saabs framtid

Forum Övrigt Allmänt Saabs framtid Sv: Re: Saabs framtid

#133818
stefan w
Deltagare

Det finns några saker i detta som man kan fundera över, lite egna tankar runt detta.

Vi vet att det är kris borta i usa, troligen värre kris än vi känner till eftersom det mycket troligt finns ett ekonomiskt mörkertal som inte sluppit ut till allmän kännedom.

I sverige finns saab som ägs av GM som är amerikanskt som befinner sig i kris och vill ha stödpengar från amerikanska staten. Man måste noga specificera vart pengarna ska användas så de inte som sagt i artikeln i länk ovan ”går över atlanten”.
I sverige diskutteras det att svenska stödpengar skall gå till saab som ju ägs av amerikanska GM. De pengar som ev skjuts till i saab kommer ju indirekt amerikanska GM tillgodo och amerikanska staten slipper i sin tur skjuta till dessa.

Vi satsar då alltså pengar som vi själva behöver i den amerikanska finanskrisen, ok det kanske sker mot nån form av delägarskap men om det ändå inte lyckas och bolaget läggs ner så är vi ju med och bär förlusten i något som vi inte har med att göra och satsade pengar är borta för oss. Jag vet att det även handlar om att rädda jobben men ska detta ske till hur högt pris som helst? Bryr sig GM egentligen i ev arbetslöshet i sverige, det är väl inget som kostar dem nåt?

Oavsett hur mycket vi älskar saab, ska vi verkligen låta oss luras till detta?
Tyvärr så känns det lite grann som om det inte handlar om att rädda en biltillverkning utan ett sätt att låta pengar åka västerut rakt in i en öppen famn. Ingen är gladare än jag om detta nu skulle vara fel…

Att GM skulle lägga ner saab skulle innebära att dels att GM visar att de inte klarade av att driva detta samt att enorma värden i princip förintas vilket GM inte lär vara intresserad av, det senariot är troligen den sista utvägen. Saab står ju faktiskt för miljömedvetenhet och är betydligt bränslesnålare än merparten av GMs övriga produktion, samt att saab som jag ser det ligger långt framme med tekniken för andra bränslen, något som verkligen är i ropet idag. Därför tror jag saab kommer att till varje pris försöka räddas. GM vill givetvis samla in pengar från svenska staten för att mildra sin egen förlust.

Alltså återigen så lyser varumärkets verkliga styrka som en sol på himlen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng