Sv: Re: SAABs stadsljus-använder ni det?

Forum Övrigt Allmänt SAABs stadsljus-använder ni det? Sv: Re: SAABs stadsljus-använder ni det?

#130588
Per-Erik
Deltagare

Jag har bott i Missouri, USA, i drygt 7 år, de har ingen halvljus-lag… Av erfarenhet därifrån måste jag säga att det ÄR svårare att se en bil som inte har halvljusen på, även om det är dagsljus… Sen har man ju även de där luriga tiderna kring gryning och skymning, där många skippar lysen, eftersom DE ju kan se ganska bra ändå… Om en enda dödsolycka kan undvikas pga halvljustvång så ”tvånga-på”!

Och om argumentet för dispans för våra gammelbilar är längre livslängd på glödlampor, eller minskad bränsleförbrukning, tja vad kan det göra i tid, pengar och miljöpåverkan på en bil som går några hundra mil om året? Är det ens mätbart?

Jag kan liksom en del föregående talare hålla med om att det finns några få extrema undantag, men är det ens relevant att dra in ett fordon som avverkar de flesta av sina årliga vägkilometer på biltrailer i diskussionen?

Sorry, kunde inte hålla mig längre 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng