Sv: Re: Saabsåpan

Forum Övrigt Allmänt Saabsåpan Sv: Re: Saabsåpan

#36651

Karl Ask
Moderator

Ännu är det inte kört för Saab.

Men jag har jobbat med museefrågan sedan tidigt i höstat och problemet är inte inköpet. Det ser inte regionen och kommunen som ett problem, utan det är driften. Det kostar 5-6 miljoner om året i drift. Och det är inte bara ett år, utan det är många år som alla måste betala in pengar. Det är 2000 kronor om året om 3000 personer betalar in de pengarna. Och folk klagar att medlemsavgiften till SSK är dyr (300kr om året). Vad som behövs är stora pengar för att kunna få långsiktigt lösning på museet.

Att klubben skulle köpa in en bil? För vilka pengar? Vi har en stor reservdelförsäljning som kostar och vi skall ta fram nya delar. Vart skall bilarna stå? Och hur tusan skall man kunna enas om vilka bilar som skall sparas när många bara hackar på varandras bilmodeller??? Nej, bilsamlingen på museet måste till varje pris försöka hållas intakt. Då är finns det tyvärr inga långsiktiga lösningar där medlemmar går ihop, bara en bit på vägen i bästa fall.

Sedan är det inte kronofogden som har hand om bilarna längre utan det ligger på konkursförvaltarens bord nu och museet är inte deras viktigaste fråga just nu…

Men jag hoppas att detta inte skall bli aktuellt utan Kineserna kommer och startar upp Saab igen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng