Sv: Re: Saabsåpan

Forum Övrigt Allmänt Saabsåpan Sv: Re: Saabsåpan

#36037
le20 thomas
Deltagare

@Stefan wrote:

Har Saab överhuvudtaget gått runt ekonomiskt någon gång? De har väl aldrig tillverkat eller sålt så många bilar att de gått med vinst och fått det att gå runt?
GM har pytsat in pengar hela tiden och likaså gjorde väl tidigare ägare så det är nog en utopi att få det att gå runt med den tillverkning och försäljning de har.

Ta inte illa upp nu Stefan men…..
Aldrig gått runt ekonomiskt ? (svensk vandringssägen)
Tillverkat eller sålt tillräkligt för att löna sig ?
I så fall grymmt strongt att vara så gamla som företag. :AP

GM pytsat in pengar hela tiden ?
Snarare flyttat pengar/kostnader mellan de olika märkena (opel, saab, pontiac, mfl, mfl) för att hela tiden se till att ingen tjänade för mycket så det blev vinstskatt.
Bland det förste GM gjorde vi övertagandet var att skapa mastodontåterförsäljarkedjor placerade i storstäderna. Man mer eller mindre meddelade tidigare återförsäljare att dom inte längre dög om dom inte var ”stora” nog eller var lokaliserade i städer. Har själv läst en del av brev/pm som ramlade in på en mindre handlares kontor där det stog att han inte kunde få nya bilar längre för att man skulle starta själva i en närliggande tätort.
Handlaren i fråga var bara en av många duktiga verkstäder/försäljare i uppland och dessutom volymmässigt en av dom större på nybilsförsäljning. Handlarn gav upp och började kursa ett japansk märke i stället. Tror ni hans trogna kunder köpte saab nästa gång det var dags att byta bil ?
Smart drag GM. Över en kort period så tappade man det mesta i återförsäljarled. :WH

Om nu GM lyckas hindra saabs vidare överlevnad så lovar jag att alla mina 10talet bilar kommer att utrustas med en pissande pojke med en viss tvåstavig företagslogga under pinkpölen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng