Sv: Re: Saabsåpan

Forum Övrigt Allmänt Saabsåpan Sv: Re: Saabsåpan

#36458
Martin
Deltagare

Blir inte så lite irriterad över att höra detta på radion.

OK, hade inte GM gått in som hälftenägare -89 och sedan som helägare, hade Saab inte funnits kvar idag.

Men, sedan lyckade GM slarva bort varumärket Saab totalt, medan Saabs know-how spreds till andra delar i GM-koncernen. Saab var lite av en av GM:s think tank/tankesmedjor. Detaljkvaliteten och utförandet i min 9000Aero är tex avsevärt bättre än i min 9-3 SC. Men som kurvkramare är det få i standardbilar som slår en 9-3 med lite extra motor. Nog om det.

Ett litet exempel på vanskötsel är hur man fördröjde storsäljaren 9-3SC med nästan tre år medan folk skrek efter modellen. Under tiden beordrade GM Saab att modda en Subaru och kalla den Saab 9-2x. Efter tre år av dåliga siffror lades 9-2x ned. Inte ens amerikanerna gick på dekaltrimningen. Sedan skulle Saab utveckla Cadillac BLS ur Saab 9-3 och enligt ryktes lades utvecklingskostnaderna för modellen på Saab, medan eventuella intäkter hamnade i Detroit. Ännu en misslyckad dekaltrimning.

Jag är inte förvånad över att det är just kineser som är efter Saab. Den nationen har en helt annan långsiktighet är västerlandet kommer i närheten av. Man räknar inte från bolagsstämma till bolagsstämma utan tänker bortom sin egen generation. De ser substansen i Saab med dess know-how, historia, djä-r annama och Phoenixplattformen. Där har väst mycket att lära.

Nu verkar det som att GM (General Mayhem) har fått insikt i hur kass de behandlat Saab och är livrädda över att någon annan skall lyckas mycket bättre. Och det lär väl inte vara så svårt att lyckas bättre än GM förresten…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng