Sv: Re: Saabsveriges hetaste nummer!! / Saab 92 husbil

Forum Modellspecifika forum 92/93 Saab 92 husbil. Igen. Sv: Re: Saabsveriges hetaste nummer!! / Saab 92 husbil

#124060
saabaero
Deltagare

Självklart kommer ergonomifrågan att diskuteras i föreningen, får väl bli en fråga för styrelsen och medlemmarna :deal:

Tror inte det är några jättestora saker som behöver göras egentligen.
Vad gäller pedalstället så ligger koppling/broms närmare föraren än vad gasen gör så det krävs att man lyfter benet lite för att hitta bromsen. Känns inte helt tillförlitligt om det blir panikläge. En gissning är att SBP inte blir särskilt imponerade .. Skulle tro att det räcker långt med att tilta pedalstället för koppling/broms lite framåt och samtidigt vinkla gasen lite bakåt. Nu är det kanske inte så ”bara” att göra detta 🙂

Styrningen går tungt och ratten har knepig vinkel. Steg 1 är väl att rengöra och smörja kullederna. Kan ju hända att 40år i skogen satt sina spår 😀 Kanske även moderna knutar/leder skulle kunna förbättra funktionen? Minns inte om det är till styrningen eller växellänkaget som det sitter en vanlig Bacho ½” led till spärrskaftet 😮

Växellänkaget skulle nog må bra av tighta till spelen och kanske även en hjälpfjäder åt något håll skulle göra underverk. Det borde ia gå att göra en liten fusklapp som visar hur växlarna ligger.

Tror inte reglagen har ägnats speciellt mycket omsorg i samband med uppstarten. Det var ia minimalt i samband med ihopmonteringen. All kraft gick åt för att lufta bromsar och få ihop reglagen :jobbar:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng