Sv: Re: Saknar ni goda tiden med Saab på 90-talet?

Forum Övrigt Off Topic Saknar ni goda tiden med Saab på 90-talet? Sv: Re: Saknar ni goda tiden med Saab på 90-talet?

#188418
prostreet
Deltagare

Saab har funnits med mig en längre tid. När jag var född, 1991, så hade Pappa en Opel. Ascona tror jag. Han har haft mycket Opel innan det, Manta. Men den totalkraschade hans tjej första dagen. Men det var långt innan jag föddes.

Men runt 1992-1993 där så köpte Pappa en sprillans ny 9000 CS när den kom i faceliften. Mamma tyckte den bilen var alldeles förstor. Så den behöll han inte länge. Denna byttes senare mot en NG900. Det är nu jag börjar minnas även. När vi hämtade bilen. För jag var med och hämtade denna nya NG900.
Det utbyttes dock snart mot akut läge i bilhallen. Jag, ca 3 år var helt försvunnen. Så all personal sprang och letade efter mig.

Jag hade gått och satt mig bakom ratten, på en Opel. 😳 Så där hittade de mig sen. Men tillbaka till Saab.
NG900:an var förliten, enligt mamma. Haha. Så tillbaka till Saab ÅF och leta ny bil. Denna gången en ny 9000 CSE 2,3 MY 1993-1994. En vit.
Dagen vi kom hem med den, kom våran granne och tittade på bilen. Som körde en 9000 1991 CC, dvs. gamla fronten.
Pappa berättade i efterhand att de första jag sa till honom när han kom: ”min pappa har en finare bil än din”. Svaret var i något med: ”det vet jag”.
Hehe.

Denna bil byttes senare mot 9-5:an vi än har idag. Tur var väl det, då växellådan totalhavererade två veckor efter försäljning. Och några månader efter försäljning gick kamkedjan av. Totalhaveri.
Den bilen är idag skrotad. De roliga är dock att den röda 9000 CS är kvar i trafik.

Min första kontakt med OG900 var när jag cyklade till skolan. Var en kille som bodde på landet. Som fick skjuts av sin mamma till skolan i en OG900.
Jag tyckte den bilen var så ful. Främst pga. att torkaren såg ut att ta så lustigt på förarsidan, pga. rutan.
Och ”Saab galningen” som jag kallade honom. Min granne. Ni som vet vart jag bor, vet troligtvis vem denna ”profil” är inom Saabvärlden. Jag tänker inte nämna hans namn här.

När det sedan var körkortsdags letade jag Saab turbo. OG900, NG900 och 9000. Min OG dök upp några km utanför stan. Så att åka kolla på den var självklart. Och jag slog till. Efter det följde många många många timmars renovering för att nå nuvarande skick. Men det var det värt. Idag är jag helt såld på OG900.

”Tack för mig”. 😀

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng