Sv: Re: Sammanslagning av SAAB-klubbarna

Forum Övrigt Allmänt *Omröstning: Sammanslagning av SAAB klubbarna Sv: Re: Sammanslagning av SAAB-klubbarna

#133009
porsche944
Deltagare

Du har helt rätt Gunnar, ju yngre publiken blir desto nyare blir ”veteran”bilarna. Jag har ofta ställt mig frågan: ”Hur länge är en veteran veteran” eller när minskar intresset för en specifik modell? Hur många här tycker att en T-Ford är det man skulle vilja ha i första hand? Själv är jag född i mitten av 50 talet ( 57 ), de bilar som var nya / nyare när jag fick mitt körkort 1975 är ju de bilarna + – 10 år som jag kanske är mest intresserad av nu.

TT:n jag har var ju en bil som man såg så gott som dagligen runt 75. Min 99 turbo var den bilen jag verkligen traktade efter när den lanserades, men då saknades det pengar för ett inköp. Det blev en 68 V 4 istället, en bil som fortfarande tilltalar mig, oavsett om det är en 67:a eller en 80 jubileum, snyggast är väl en indisk gul 74-75:a.

SAAB 92 50:an var ju trevlig, väckte alltid intresse där man kom, men kul var den ju inte direkt. Hängde dåligt med i trafikrytmen mm.

Ju nyare bil ju mer användbara är dom ju så klart.

Tittar vi här på våra klubbsidor så ser man ju klart att V4 tidiga 99:or och även 900 är populära i den yngre generationen, även till 9000 frågas det redan nu ( de första bilarna är ju faktiskt 24 år i år, mao snart veteraner på pappret.)efter delar.

Har själv faktiskt lekt med tanken att hitta en 85: a 9000 t-16 som ett sista renoverings projekt.

Jag ser på mina båda söner födda 83 och 86 det som tilltalar dom i SAAB väg är en 900 eller 9000 Aero, dock har dom bägge valt tyska veteraner från 82 och 85.

Givetvis kommer allt detta att även återspegla sig på värdet på äldre bilar, de äldsta kommer att bli lite billigare på sikt = mindre efterfrågan och de nyare kanske lite dyrare för att fler vill ha dessa framöver.

Om 5-10 år är kanske tt och sonetter i minoritet för 900 och 9000?

Kanske det är dags att snart bjuda in 9000 i klubben?

Visst är det utveckling?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng