Sv: Re: Sänkning

Forum Övrigt Allmänt Sänkning Sv: Re: Sänkning

#76011
tobbe99
Deltagare

Hejsan!!

Dessutom är det så att även om bilen varit lika mjuk som original men med sänkt fjädring, så förbättras ju väghållningen av den lägre tyngdpunkten!

Fuling! Jag funderade på det där du skrev om att stötdämpare är linjära, och att det inte skulle matcha en progressiv fjäder. Nu ”vet” ju inte stötdämparen vad den jobbar ihop med för fjäder, och oavsett fjäder, så är ju inte bilens rörelser linjära heller! Alltså torde dämparnas största problem vara vägens ojämnheter! Vid ingång i kurva med progressiva fjädrar trycks ju ju dessa ihop snabbare i början, för att sedan börja ”hålla emot”. Detta förlopp är rena drömmen för en stötdämpare jämfört med om det kommer en plötslig ojämnhet i vägen.

Då man byter till gasdämpare och behåller originalfjädrarna, så får man ju också en avsevärd förbättring av väghållningen. Dock har ju då stötdämparen ”tagit över” lite av fjäderns uppgift.
I övrigt håller jag med Fuling att det optimala är att matcha fjädrar och dämpare, men då med tanke på vad bilen skall användas till. Sport, bana, rally etc.

”Tobbe”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng