Sv: Re: Silikonbromsvätska

Forum Modellspecifika forum Sonett Silikonbromsvätska Sv: Re: Silikonbromsvätska

#65384
Bengt Åkesson
Deltagare

Jag körde med silikonbromsvätska i min rallysaab på 70 och 80talet. Då var det ganska nytt med denna typ av vätska. Efter att jag monterat allt nytt i bromssystemet så fyllde jag på silikonvätskan och så åkte vi. Alla problem med ånglås i samband med glödande bromsskivor vid vänsterfotsbromsning försvann helt. Beror troligen på att silikonvätskan inte absorberar fukt som förångas.

Efter att jag avslutat/gjort uppehåll i mitt rallyåkande ca 1985 så stuvades Saaben in i ett torrt garage och där har den stått förutom de två tre gånger per år när jag startat upp och kört en sväng i närområdet. Bromsarna har fungerat perfekt varje gång förutom lite ytrost på skivorna.

Jag tror på silikonvätskan om man byter i samband med helrenovering av bromssystemet. Det är kanske inte så lämpligt att fylla på med silikonvätska i ett system med vanlig bromsvätska. Jag tror inte på det där med att blanda olika vätsketyper nämligen men det är min högst personliga åsikt.

Nu bär det iväg till Svensk Bilprovning med Sonetten! Må Allah vara nådig!

/Bengt Å

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng