Sv: Re: Ska man svetsa innan blästringen eller efter den??

Forum Övrigt Allmänt Ska man svetsa innan blästringen eller efter den?? Sv: Re: Ska man svetsa innan blästringen eller efter den??

#131552
stefan w
Deltagare

Ok, här kommer min egen tanke runt detta. Jag skulle blästra först och svetsa sen. Mycket av svetsröken och svetsproblemen kommer från skitig plåt, svetsen skiljer inte på skit och färg, när det är skitigt så brukar jag vända svetsmunstycket så gasen blåser åt det håll jag svetsar. Då bränns skiten bort av hettan och gasen blåser undan mycket av eländet. Jag gör däremot bara så i nödfall.
Om plåten är lövtunn efter blästringen så var den det innan också eller också har blästraren kört för hårt. Jag har ju sett din kaross både före och efter och jag tror inte blästraren kört för hårt…. :sick: plåten ser heller inte ut som den slagit sig av för hård blästring.
Prova sänka strömmen på svetsen om det går och justera trådmatningen lite medans du svetsar tills det känns bra. Ibland har jag kylt försiktigt på undersidan med tryckluft medans jag svetsar. Det man riskerar är kallsvets eller att luft smiter in i skarven mellan plåtarna och blåser bort skyddsgasen, man får ha lite känsla där alltså men alternativet är kanske att bränna hål.
Allt är en kompromiss mellan att byta mycket plåt med kanske bra resultat, eller att gena med hjälp av tjyvknep och få till det så det duger till det bilen är tänkt att vara. Om sen plåten är 0,7mm eller 0,5mm på nåt ställe är kanske mindre viktigt så länge det inte är jättebärande just där.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng