Sv: Re: Skadligt köra 95% på etanol?

Forum Modellspecifika forum NG9-3 Skadligt köra 95% på etanol? Sv: Re: Skadligt köra 95% på etanol?

#176233
M.Lindgren
Deltagare

Det verkar som om att det finns väldigt mycket olika teorier om hur man skall behandla sin etanolmotor.
När jag rådfrågat så har var tredje/femte tank med bensin varit viktig, men så verkar ni ha både god kännedom och erfarenhet om att köra helt utan.

Angående det som du nämnde om styrenheten, Sabbe.
Jag misstänker att bilen gått på E85 under tiden som den varit inne hos handlaren, så jag hade tänkt att jag skall köra bilen på bensin till efter att jag fått den servad och stämplad och där efter köra med högre alkoholhalt i tanken.
Nu har jag snart ekonomikört en halv tank och bränsleförbrukningen har bara rört sig från 9.8L/100km till 8.9L.
Om det tar sån tid för bilen att förstå att det är bensin i tanken så känns det ju väldigt slösaktigt att byta bränsle. I längden blir det ju en klar förlust.
Nu vet jag i och för sig inte hur mycket bilen faktiskt skall dra på bensin resp. E85, men min gamla Aero fick jag lätt ner till 7.2L/7.6L med vinter-/sommardäck, på samma sträcka med liknande körstil.

-Edit-
Jag har iof inte nollställt färddatorn och det kanske den aldrig har blivit under sina 5 år och 5000mil, vilket kan påverka resultatet.

900 GL 3d -82, 900i 4d -91, 9-5 2.0t automat SC Linear -06, 9-5 2.0t manuell SC Vector -06, 9-5 2.3t automat SC Vector -08

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng