Sv: Re: ”Skillnader” på Aero under dess livscykel?

Forum Modellspecifika forum OG900 "Skillnader" på Aero under dess livscykel? Sv: Re: ”Skillnader” på Aero under dess livscykel?

#178472
rodder76
Deltagare

Tjenare igen.
Att säga ”köp bilen man blir kär i”, till en person som älskar alla bilar i allmänhet, blir lite tokigt. Det är ju just därför jag behöver ventilera ämnet med er som kan bilarna bättre. Dessutom så skulle många og900-profiler helt plötsligt stå utan bil, eftersom jag blivit tyvungen att köpa dem 😉
Några av er kanske känner igen mig i Saab-sammanhangen och kanske framförallt för att jag drivit en del 9000frågor, men det som många Talladegavänner inte vet, är att mitt hjärta ligger lika varmt hos og900 som hos 9000.

Jag startade tråden för att börja ventilera ämnet. Än finns inte pengarna i plånboken, för att kunna köpa ”vad jag vill ha”. Däremot så är det ett tydligt behov att jag inom överskådlig framtid måste ha (minst) en og900.

När jag började klura på ett svar i denna tråd så kom jag på några andra ”känslor” som kan vara med i avgörandet.
Det alldeles underbara gurglande avgasljudet upplever jag starkare hos äldre T16-bilarna. Detta ljud är bara det beroendeframkallande, men säg mig, blir det inte klenare och mer lågmält med åren? Är det beroende på om det är Bosch vs Lucas, eller är det katalysatorn som avgör?
Hur är ljudnivån i en cab? Borde inte kunna gå att jämföra med en bil med tak, men samtidigt var det få cabar i världen som kunde mäta sig med Saab’s cabbar på den tiden. Blir det irriterande fladder/brus/hög ljudnivå när man kryssar i högre tempo (läs motorväg).
När kom Cab med Aeropaket?
TurboCab:
Jo, du har helt rätt i att en gammal bil aldrig kan bli ny igen. Drömmen drömmer ju om en ny bil (kanske den där gula caben som torrkördes på ANA när 1991års modeller visades), men ska man vara realist så vet man att det inte går att uppnå. Jag är inte heller säker på om det är riktigt det jag kräver eller kan uppnå. Jag har kommit till insikten att bidraget jag får i ”lön” är allt för litet, och utgifterna allt för stora, för att jag ska kunna hålla med den vagnparken (inom överskådlig framtid), i det skicket, som drömmarna visar.
Dina bilar har varit en stor inspirationskälla, och även om det är din röda som jag ”tjatat om”, så hade jag nog haft en förhoppning att kunna vara med, när en i vagnparken skulle försvinna. Tyvärr var jag inte med när den svarte fick gå och när den röde annonserades hade jag inte ens egen inkomst. Så jag antar att jag bränt mina chanser på dina bilar 😉

MVH// David

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng