Sv: Re: Skogsvrak…

Forum Övrigt Off Topic Skogsvrak… Sv: Re: Skogsvrak…

#141090
andersson__
Deltagare

Med risk för att bli väldigt OT, även om det är förknippat med ett skogsvrak…

Far vet om en Saab TT som står i en skog som han och farfar hyrde och jagade i för 10-15 år sen, Ägaren till marken som dom hyrde av är även ägaren till bilen.

Det skall vara en 93:a (enligt pappas beskring, han är dock ingen expert på dessa bilar) och vi tänkte kika på den om nån vecka. Karossen skall enligt pappa vara mycket dålig, när han kollade på den senaste gången (för ca 10 år sen) så skall golvet vart snudd på bort rostat, han har dock en förmåga att överdriva ibland och minnet sviker lite enligt honom, så golvet kan lika gärna vara kvar..

Bilen skall ha varit helt orörd när det begav sig för 10 år sen,(alla dörrar stänga och alla rutor var hela), den står även väldigt långt ut i en gran skog så den är inte det lättaste att hitta, det var markägaren själv som visade pappa och farfar bilen (även han som kört den dit för egen maskin). Så förhoppningsvis har ingen annan hittat den hoppas jag..

Som dom flesta vet efter att kikat i denna tråden så är ju en bilkaross inte särksilt intakt efter 30-35 år i en skog, men om denna har rutorna i behåll och alla dörrarna vart stängda så kanske den klarat sig hyffsat, man kan alltid hoppas..

Om karossen är för dålig hade jag tänkt köpa motorn iallafall, men vad är det för storlek på bulten som remskivan sitter med? kan ju vara en fördel att kolla så den går runt först…

Sen, om vi säger att bilen är i räddningsbart skick, och vi utgår ifrån att ägaren till bilen har alla papper kvar, samt att id brickan sitter kvar i bilen samt plåtarna, går den att ta i trafik igen? eller är det kört?

Enligt pappa skall bilen ha dom ”gamla” reg plåtarna så den har ju stått där ett tag..

Vad tror ni?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng