Sv: Re: Skrammel när jag släpper gasen

Forum Modellspecifika forum 92/93 Skrammel när jag släpper gasen Sv: Re: Skrammel när jag släpper gasen

#87819
matthias r
Deltagare

Bortförklarar mig med en trist klyscha det första jag gör i detta svar.. det är jättesvårt att avgöra utan att hört det live!

Men.. det vanligaste är kolvskrammel, det låter som om du tappar ner en näve små spikar i botten på en glasburk. 8 av 10 orenoverade tvåtaktsmotorer låter så här. Ofarligt, om det inte med tiden stiger till extrema nivåer, då kan man skada cylinderväggarna. Främst låter det vid tomgång och efter gasuppsläpp.

Rassel o pling kommer från glappa kolvringsspår, inte farligt om det skramlar lite oskyldigt i bakgrunden men det stjäl effekt.. Mer markant sådant ljud bör åtgärdas då risk för kolvskärning föreligger. Särskilt om du råkar ha något så unikt som en 93-motor med de originalmonterade gjutjärnskolvringarna… men detta är VÄLDIGT sällsynt då de flesta sådan brast inom några år efter det att bilen tillverkats. Man ersatte då vid renoveringen de skadade kolvarna med d:o av stålringstyp…

Det mer metalliska oväsen som följer en konstant rå frekvens är lagerljud, man måste höra det för att urskilja om det är från ram- eller vevstakslagren. Om det är fråm ramlagren; brukar hålla väldigt länge, m a o inte akut men bör åtgärdas så snart tillfälle finns.

Från vevstakslagren; åtgärda å det snaraste… / Matte R

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng