Sv: Re: Slå samman samtliga Saabklubbar i Sverige till en!

Forum Övrigt Allmänt Slå samman samtliga Saabklubbar i Sverige till en! Sv: Re: Slå samman samtliga Saabklubbar i Sverige till en!

#64114
anonymous
Deltagare

Hmm… knivigt, men intressant. Den tanke som kommer för mig är att man kan behålla klubbarna som de är nu men öka sammarbetet. Framför allt tycker jag man borde satsa på en gemensam klubbtidning. Bakrutan är väl trevlig men det kan ibland bli lite väl mycket internhumor som bara den inre mest aktiva kretsen fattar. Om alla Saabklubbar står bakom en klubbtidning skulle det kunna bli en riktigt påkostad publikation av brittiskt snitt (dom är bra på entusiasttidnigar) med normalt magasinsformat, bra tryck och ett brett urval av ämnen. Eller är det en utopi? Jag vet inte riktigt hur det är med er andra, kära Saabfantaster, men personligen är jag barnsligt förtjust i all Saabar från 92 till 9-5 via 99Turbo och Sonett (kanske t o m nya 9-3 Sportsedan fast jag har inte riktigt bestämt mig om den är snygg än, men bra är den väl?) och skulle uppskatta en tidning fullmatad med artiklar om alla modeller. Även de nyaste, man måste följa med sin tid…

Rent organisatoriskt kanske nån sorts paraplyorganisation vore på sin plats, i stil med SVIS. Styrelse kan sättas samman av representanter från samtliga klubbar så att ingen känner sig utanför och alla intressen bevakas. Dessa representanter kan väljas på respektive klubbs årsmöten så att rätt man/kvinna är på rätt plats. Med styrkan av en stor organisation kanske utskrotningar av reservdelar hos Saab kan förhindras enklare osv.

Jag tror att det viktigaste för en eventuell storklubb (och egentligen alla klubbar) är att det finns plats för alla typer av entusiaster. Mekargenierna, putsnissarna, tummen-mitt-i-handen-personerna, Carlsson på taket-sladdarna, bruksarna, dekaltrimmarna och alla andra har sin berättigade plats och bidrar på sitt sätt till en skön stämning. Så är det här på forumet och det ska vi vara stolta och glada över.

Sen måste jag bara fråga, varför är Saabfestivalen bara varannat år? Är intresset inte större? Själv har jag inte varit där (skandal!) pga att det bla förra året krockade med 24-timmars på Le Mans. Men en stor träff per år borde väl gå att ordna? Eller finns det redan och jag har missat det (ännu större skandal i så fall…)
Nu har jag i vanlig ordning svamlat alldeles för mycket men nån aning om vad jag menar kanske går att vaska fram…

/Johan

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng