Sv: Re: Slirar fast lamellen inte är slut

Forum Övrigt Allmänt Slirar fast lamlellen inte är slut Sv: Re: Slirar fast lamellen inte är slut

#97025
Martin Sigge
Deltagare

Som inledningsvis nämnt har jag redan bytt, men tack för tipset ändå, Lisa.

Dock är det så, att jag intresserar mig för hur saker och ting fungerar, och jag tycker att det skulle vara intressant att veta hur en kopplingslamell faktiskt beter sig under olika betingelser (temperatur, drag- och tryckkrafter, absorption av olja, fett och andra substanser, inverkan av andra ämnen, etc.), och om det i mitt fall var slitage eller olja som gjorde att hon slirade. Detta vet jag ännu inte säkert, men jag är som sagt nyfiken.

Det är heller inte alltid lätt att få tag i delar alla gånger (vem säljer lamell till Saxomat? Det var väl ren tur att Uffepuffe hade en liggande?), och då är det ju knappast fel att veta hur man reder sig med gamla delar.

Om jag är småsnål? Det för Du fråga andra om. Jag kommer att spara den halvslitna lamellen eftersom man aldrig vet om den kan komma till användning igen. Men jag vet att det finns firmor som sätter nya belägg på gamla kopplingar. Ett pris jag fick nu i veckan var 1200:- + tid för tillskärning av ämnet. Med mina inkomster kan jag ha mycket roligare för sådana pengar.

Have a nice day!

MO

PS
Kom gärna in på en fika och inspektera Saxomaten om du har vägarna förbi Uppsala

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng