Sv: Re: Slirig koppling samt sladdrig växelspak

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Slirig koppling samt sladdrig växelspak Sv: Re: Slirig koppling samt sladdrig växelspak

#95008
lundberg
Deltagare

Tack för svar och länkar. Jag har läst igenom dom länkade sidorna nu och en rensning av växellådan låter som ett bra tips men frågan är vilka av mina problem det löser. Som sagt så är växlarnas lägen o-fasta, dvs spaken går att röra väldigt mycket på alla växlar. Vad kan det bero på? Är det själva spaken/länkningen ner till växellådan eller är det något i lådan? Dessutom är ettan, tvåan och backen är svåra att få i (framförallt tvåan). Kan även mitt frihjul, som slirar helt, fixas med en resning och ny olja i lådan? Ang. kopplingen så har den fugerat bra första delen av säsongen när jag kört bilen ensam, men när jag började sjutsa en kompis så slirade den ibland på 3:an och 4:an. Nu några veckor senare så slirar den även på samma växlar när jag kör ensam och den axar dåligt efter 60 km/h vilket jag tror är att den slirar svagt fast jag inte direkt hör det, kan det stämma? För övrigt så tar kopplingen väldigt högt upp, nästan direkt, men den är inte mjuk, dvs den är trög hela vägen ner i botten. Är min koppling slut eller kan dom andra delarna (huvud/slav-cylinder, urtrampslager) vara orsaken till detta? Bör jag byta bara lamell eller ska jag köpa en hel kopplingssats om det är kopplingen?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng