Sv: Re: Smårycker vid jämn fart…

Forum Modellspecifika forum 90/99 Smårycker vid jämn fart… Sv: Re: Smårycker vid jämn fart…

#117515
packan
Deltagare

Jag kan ge dig svaret på ditt problem… 🙂

Hade samma fel på min 99:a och fick rådet att byta membranet vilket inte hjälpte särskilt mycket. Provade allt möjligt men kom tillslut i kontakt med en äldre man (gammal som gatan) som bara ägt saab i hela sitt liv och dessutom jobbat på en saab verkstad i ca 50 år.

Han viste direkt vad felet va och skrattade lite lätt när han berättade att det var ett av dom vanligaste felen på gamla saab bilar.

Anledningen till att bilen rycker är att förgasaren läcker luft i någon packning och därför blir blandningen fel vid vissa varvtal. Ofta gjordes det bara lite justeringar och sen gick bilen som vanligt igen, men felet återkom då efter ett tag igen.

Hans tips till mig var att man skulle byta ut alla packningar i förgasarna och sedan be en verkstad ställa in den efter sina instrument.

Jag gjorde detta och nu går bilen som ny! 😀

/Marcus

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng