Sv: Re: Smidda kolver till 99 Turbo B-motor

Forum Övrigt SSR Smidda kolver till 99 Turbo B-motor Sv: Re: Smidda kolver till 99 Turbo B-motor

#156068
jan van vurpa
Deltagare
Saab Bilmuseum wrote:
Jörgen, prata med Tommy Karlsson på Trollspeed. Han jobbade på Saabs tävlingsavdelning som motormekaniker under turboepoken.

Han kan beställa de kolvar du vill ha. Jag har svårt att se någon annan som kan de här motorerna bättre. Särskilt i kombination med den verksamhet han har idag.

Med Vänlig Hälsning

Peter Bäckström
Saab Car Museum

Visst borde man snacka med Tommy, han kan B motorer.
Han gav mig tips länge sen i 1985 när han var här tillsammans med Ola Strömberg om B motorer som jag gav vidare till kamrater här som åkte våra rally mästerskap, och som jag försökte övertygga killarna att använd i deras motorer.

Så definitiv höra av vad han säger vad det gäller komp, osv.

Men för själv avskaffning av kolvarna, jag skulle inte säga att det kan vara lönsamt om det var bara några hundralappar billigare för exact samma material, mått, osv, men om jag kan spara snubben här några tusen Kr, det år värt nåt.

Det är ingen mysterium i B-motorer och jag skulle tro det som Tommy kan kanske hjälp bäst med är kam o bränsle tips om man mäste behålla K-Jet insprut.

Just vilken reglar man måste bygga bilen till är altid viktig pga av dom lätta förbättringar man kan göra ganska lätt nuförtiden med längre stakar och därmed kortare o mycket lättare kolvar—-en sak jag tror inte tommy kunde göra under hans tid med begränsade friheten i GruppA.
Det fins bra stakar härborta 145mm c-c, dvs ca 10mm längre än orginalen så amn har en kolv med komp hjöden runt 3omm mot originalens.
Motor känns mycket rappare med dom lättare bit inuti, det är säkert.

men som sgt, de beror helt på reglarna man byggar till.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng