Sv: Re: Snabb hjälp om Weber 36DCD önskas =)

Forum Övrigt SSR Snabb hjälp om Weber 36DCD önskas =) Sv: Re: Snabb hjälp om Weber 36DCD önskas =)

#64358

Angående flottörnivån. Jag skulle justera den på min 36 DCD och hade också blivit föreslagen fl. nivå 6 av Misab eller Ronwill eller hur det var. Men den där 6:an blev jag inte klok på, så jag lånade en Weber-bok på biblioteket och där hittade jag mått som passar för min motor och hur man skulle mäta och göra för att få det rätt. Tyvärr har jag glömt siffrorna men det var inte i närheten av 6 ialla fall.. Man skulle mäta med flottören i ’öppet’ och ’stängt’ läge (eller snarare nålventilen).

F.ö. när jag gick igenom min förgasare var det enda jag bytte nålventilen. Munstycken och sånt nöjde jag mej med att blåsa rent. Dimensionerna på dessa var inte helt riktiga jämfört med hur förgasarn skulle bestyckas för att passa min motor, men nu går den bra trots allt. Så jag är skeptisk till att det skulle vara så himla viktigt att bestyckningen är precis rätt, särskilt om man som jag har en i övrigt otrimmad motor. Ökad trimmningsgrad ökar förmodligen kraven på att grejerna är korrekt inställda. Det enda är att min bil drar en del soppa (ca 0.9, men då är det en del stadskörning också), fast det kanske en 36 DCD ’ska’ göra?

Mvh, Gunnar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng