Sv: Re: Snack om 9000 Talladega !!

Forum Modellspecifika forum 9000 Snack om 9000 Talladega Sv: Re: Snack om 9000 Talladega !!

#164485
norman
Deltagare

Hej alla SAAB-älskare!
Jag har själv alltid varit lite SAAB-nörd…

I ungdomen var det SAAB 96:or som gällde med en äkta
850 Monte Carlo -66 som höjdpunkt. Ung och dum sålde jag den tyvärr. (dessförinnan lyckades jag rulla ett helvarv och trots störtbåge fick jag såga av nytt tak på skroten och svetsa dit, montera rutorna, sparka ut dörrsidor och slutligen måla lite. Det var enklare förr!)

Sedan var det dags för några 99 EMS som jag pendlade till ASEA/ABB i Ludvika med och hann spränga ett par motorer på.

Den 1:a 9000 var en Tysk 2.3 Aero -91 med ”extra allt”
Den måste ha varit på ca 300hk för när jag skulle testa toppfarten stod mätaren på 260 ökande i motlut när jag inte tordes gasa längre. Det var alltså inte helt oväntat när kamkedjan gick och jag fick köpa ny topp och bo i garaget en vecka.

I det läget var jag lite trött på SAAB så det blev familje-Subaru i 12 år innan återfall till 9000 som jag haft några de senaste åren (CS/E T/t 93-97)

Frågan är om jag blivit klokare med åren för i höstas fick jag ”nostalginoja” och köpte en Talladega -90 (med taklucka) i ”bruksskick” som jag kände att den ”måste räddas”.

Sedan har det blivit en hel del tid i garaget igen.
Jag har hittills haft ”lowbudget” på jobbet men tror ändå det blir en fin bil på grönbete till våren, dock inte i utställningsskick. Återkommer med bilder.

Jag är mycket impad av de renoveringstrådar som några har, vilka gett mig mycket inspiration, inte minst Per-Erik;s (min namne)
Hur kan jag få koll på om min Talladega finns i ditt register Rodder? Heder till dig som tar reda på allt och sprider det!

Mvh P-E Norman

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng