Sv: Re: Söker motivation

Forum Övrigt Allmänt Söker motivation Sv: Re: Söker motivation

#138104
hotrodder
Deltagare
J_Jäderström wrote:
Har hamnat i en mindre kris gällande saabintresset. Har många bilar och mycket delar men saknar motiveringen att färdigställa dessa. Har nyligen köpt en mustang som är gjord för 402 meter och är väldigt rolig som ni förstår. Gillar saab och allt med dem men känns som jag lika gärna kan sälja bort det jag har. Är säkert folk här inne som känt likadant så nu ber jag er att motivera mig så jag kan bevara svensk bilkultur.

Hej å hå vad jag känner igen mej… å kan inte annat än hålla men det är nog helt normalt att bilintresset åker berg och dalbana. Dom som varit på besök hos mej ställer sej ofta frågan har karln tänkt att bli flera hundra år eftersom jag har ett antal projekt i varierande skick och ett av dessa har stått så länge som över SEXTON ÅR!!! Men det är absolut inget jag mår dåligt över, det har gått över sedan länge *blink*

Jag tror såhär… när projektet/projekten blir till en massa måsten är det dags att slå stopp i maskin, kan berätta en liten story om en god vän… Killen i fråga startade sitt rodprojekt samtidigt som jag och vi jobbade verkligen på och suporterade varann när sugen tröt. Hur som helst, den här grabben firade inte en millimeter på sina krav och mer eller mindre öste ner pengar på bilrackarn. Det är ingen konst att bygga bil om ekonomin är på topp och ingen fru står i bakgrunden som kräver sitt i både engagemang och stålar. Grabbens projekt blev mer och mer färdigt, delar skickades på lack och till slut återstod det ballaste av allt, vita handskkar och…. Ihopmontering. En kvinna dyker upp och polarn blir kär, inget fel i det å givetvis blir garagetiden lidande till förmån för kvalitetstid med darlingen.

Några kvällar i veckan tillbringas hur som helst i garaget och ett elsystem mm. Börjar så sakta ta plats. Garaget är fullt av nymålade karossdelar och alla vi andra skriker i kör, köra till sommaren, köra till sommaren… Hustankar och en fastighet 25 mil från stan köps? Planen är att flytta mangårdsbyggnaden till en tomt här i stan och bygga, renovera sv. Hotrodding men med hus så att säga. Till oförstående ska sägas att här i Jämtland kan man köpa en rejäl skogsfastighet med bra status på kåken/kåkar för en halv mille om man säker en 5-10 mil utan för Östersund. Fler än min kamrat har köpt och flyttat hus, så långt som 60-70 mil så detta fenomen är inte ovanligt.

I alla fall, ett dyligt projekt suger både tid, kraft å stålar så gammelforden blev stående. Alla förstod och några år senare kom första knodden när familjen stod mitt uppe i husrenoveringen. Lånen måste läggas om och det planerade garaget fick stryka på foten och ekonomin var väl knappast på topp. Stök med hantverkare drar ut på tiden, allmänt bökigt att få klart bygget och i trösten tillverkas en liten till. Rock´n roll på hög nivå och polarn går mer eller mindre in i väggen. Slitningar, husrenovering och barn tar sin tribut och renoveringen avstannar. Förstå, det är inte så ballt att bo i en massa sågspån och alla som undrar när blir huset klart. Kamraten kraschar och ingen förstår när han beslutar sej för att sälja sin bil utom jag som vet bakgrunden.

Det var bara en massa måsten, måste få barnen mätta, måste få huset klart, måste åka på semester, måste fixa bruksbilen, måste vara snäll och trevlig måste måste måste få rodden klar… Jag är en av de få som inte frågat varför i hela friden han sålde bilen som bara var tre veckor av intensivt jobb innan premiärturen för jag vet att den hamnade längst ner på listan som han fyllde i hos en läkare.

Kärnan av problemet när sugen tryter, en massa måsten är skit men många går inte komma ifrån så är det bara. Det ska vara kul att gå ut i garaget oavsett det handlar om att putsa på en skruv eller ramlyfta en asdålig kaross. Ett antal gånger har jag sådär halvhjärtat gått ut i garaget, stått och tittat och tyck att -näe… inte ikväll, åsså har jag gått in till teven med gott samvete. Men det har även hänt att en sådan kväll har jag stannat kvar i verkstan och då har det skett stordåd.

Humöret går upp och ner precis som inspirationen så är det bara och sugen kommer igen oftast när man minst anar. När min pappa plötsligt gick bort så försvann plötsligt allt. Vi var mitt uppe i ett husbygge på gården och precis allt stannade. Man tacklar problem på olika sätt och i rena ”raseriet” över att pappa dog så började jag tokrenovera min morfars gamla traktor. Det var svårt för många att förstå för då liksom nu fanns flera projekt som var långt framskridna och traktorn var nyss hämtad men jag sökte nog det enkla, det simpla och en grov teknik som man inte behövde fundera så mycket över. Så många som tycker och den största funderingen var nog varför jag stod och körde högtryckstvätten på en gammal Fordson istället för att bygga klart vårat timmerhus.

Har man möjlighet och råd så tycker jag att det bästa är att ställa bort objektet när sugen tryter. För som någon längre upp i tråden skrev, (citat) -ångrar så bitter att jag sålde den bilen… Jag brukar inte gråta över spilld mjölk för det man anser vara rätt idag är ju din vilja nu. Visst trender kommer och går och det kan kännas riktigt surt att man gjorde som man gjorde men du mår knappast bättre av den vetskapen. Det man gjorde var rätt då, så ere bara och låt livet gå vidare. Skulle kunna sitta flera kvällar att berätta över alla -77´a Turbos man snudd på fick till skänks i slutet av åttiotalet, INGEN ville ha dom. Eller Gt´s å Monte Carlos som var värda i princip noll på sjuttiotalet. Ford 32-34´or, snorbilliga Mustanger å Challengers *SUCK*

Ställ undan dina övriga projekt om du kan och kör fullt ut på strippen. Kostar stålar men du vill ju och är beredd att satsa så go for it. Det e ballt med både tvåtaktsång å vrålande v-åttor, öldrickning i ett baksäte och finkultur bland Jaguarer å Bentleys. Krama varandra!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng