Sv: Re: Solexförgasare

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Solexförgasare Sv: Re: Solexförgasare

#65366

chakka
Deltagare

Det där med att inte kunna stänga av motorn har jag råkat ut för. Som 18-årig, mycket färsk Saabägare, upptäckte jag en dag en kabel med flatstiftshylsa som hängde lös bakom instrumentbrädan. Finurlig som jag är, började jag fingra bakom brädan tills jag hittade ett flatstift utan ansluten kabel. Självklart kopplade jag ihop de två.

Som tur var brände jag inte upp kabelhärvan. Det enda resultatet blev att bilen inte gick att stänga av. Finurligheten sade mig att bilen borde stanna om jag drog loss kabeln mellan fördelaren och tändspolen (av högeffektsmodell), så jag öppnade huven och högg tag i kabeln…

Under denna dag lärde jag mig alltså följande:
* Koppla inte ihop en sladd med en kontakt om du inte är säker på att de hör ihop
* Undvik att ta i kablar med några tiotusental volt i — man får ett h3lv3t3 att kamma ner håret igen när man väl tagit sig loss.

Nu hjälper det här kanske inte dig att lösa ditt problem. Dock kan du göra nästan vad som helst med bilen, i trygg vetskap om att det finns folk som gjort dummare saker.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng