Sv: Re: Sonett II

Forum Modellspecifika forum Sonett Sonett II Sv: Re: Sonett II

#119291
mats jonsson
Deltagare

Fredrik! Där ser man. Tiden går fort för oss med grått hår. Eller utan.. Och motorn i den här 940-kubikarn var väl byggd av Dagges hovleverantör Janne Östberg?

Det som förmodligen är svårast att finna till en Sonett II är inredningsdelar och i synnerhet mattan över tanken och på trösklarna. Renoveringsobjektens är oftast i oanvändbart skick. Ursprungligen var den här mattan blyertsgrå med gummerad baksida vilken idag brukar ramla i småbitar. De allra första bilarna lär ha klätts av Heinels i Malmö. Därefter levererade Bloms sadelmakeri i Malmö inredningsdetaljer under en period. Såvitt jag vet användes den här gråa mattan fram till och med chnr 328.

Mattan kom från en engelsk tillverkare som heter eller hette Boyriven LTD och när jag hade kontakt med dem på slutet av 80-talet så lyckades jag få köpa hela kvarvarande lagret av just den här kvaliteten som, då, inte längre tillverkades. De som köpte av mig på den tiden, och det var några stycken, får säkert problem när en inredning ska fixas idag. Gummit på baksidan har nog blivit både hårdare och sprödare.. Hela inredningsdesignen var egentligen ganska medioker eftersom ingenting var kantsytt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng