Sv: Re: Sonett II

Forum Modellspecifika forum Sonett Sonett II Sv: Re: Sonett II

#119306
mats jonsson
Deltagare

Nej Emil. Tanklocket har alltid suttit på höger sida. Däremot har det figurerat spegelvända bilder. Bland annat fanns det i tidningen Signalhornet en bild på fyra av de första exportsonetterna. Som var spegelvänd. Har för mig att färgerna var silver, vit, röd och grön på de bilarna. 66:or samtliga. Men jag sett fler sådana bilder. På 80-talet när Saab personbilsdiv. fortfarande hade sitt HK i Nyköping lyckades jag nästla in mig så att jag fick tillbringa någon semesterdag varje år i deras arkiv… Mycket av vad som fanns där i form av fotografier har förmodligen aldrig varit publicerat.

Och sedan kan man ju fundera på affärer som man har gjort. Bra eller dåliga. Ärligt talat så hade den framsynte och framlidne för Elektroluxchefen Hans Wertén rätt. Det är de affärer som man inte gjorde man ska ångra. Tänk på slutet av 70-talet. Man kunde köpa en Saab Sport för 300 spänn i IB. För samma pengar som det kostade att helförsäkra en moped. På 80-talet kunde man i IB köpa fullt tävlingklara V4:or med korsinsug och dubbelblås för 6000-8000 spänn. Kolla KPI och jämför sedan med värdet på en rally-V4:a idag..

Mellow yellow! Den gula i Schweiz har möjligen inte chnr 128?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng