Sv: Re: Sonett II

Forum Modellspecifika forum Sonett Sonett II Sv: Re: Sonett II

#119346
mats jonsson
Deltagare

Jo Richard Cobun är bekant för mig. Han annonserade flitigt både köp och sälj i USA på 80-talet. Pratade med honom på telefon 1988 eller 1989 ett par gånger. Jag var faktiskt och sökte upp honom 1991 men han var inte på plats. Tyvärr. Under samma resa besökte jag Dana Motors i Billings Montana. Sven Larsen där har också haft Sonett II:or och 93 GT750 men han sålde sedan allt till bröderna Tennis i Seattle.

Det här med showroomcondition i de här amerikanska kretsarna ska man ta med en nypa salt. Det är en sak hur de ser ut utanpå. En annan under till. Bob Abel eller vad han hette hade en showvinnare som via någon mellanhand hamnade i Tyskland 18000 dollar senare. En bil som var best in show på den amerikanska saabträffen ett år. Tysken hade en annan åsikt sedan..

Nej när det gäller 202 så har jag det nånstans. Rick Parr som drev Parrformance hade ju bilen i en lokal länge tillsammans med en 93GT750 och en Sedan strulade hans äktenskap till sig och samlingen avyttrades men de gul Sonett III.n historien känner du väl till? Det var väl Arne Ingeier som påbörjade renoveringen när den kom till Norge? Det var väl han som körde kortnosen man rullar utför skidbacken i den där reklamfilmen?

Jag har en väldigt massa bilder och anteckningar någonstans från 80 och 90-talen när jag letade Sonett II. Mer eller mindre alla bilar som det skrivs om här finns det anteckningar om sedan tidigare. Däremot är förmodligen den där på mobile.de eventuellt okänd. Har inte sett någon i den färgen tidigare. Är den Schweizsåld så finns det förmodligen en del historik i gömmorna.

Tittar man på 019 så figurerar den i olika skepnader. Det är den tidigaste bilen med gummistroppar och Lucas-blinkers till exempel. Officiellt kom detta inte förrän på chnr 029. Men det finns bilder på den med triumph-låsen och de italienska framblinkerserna också. Och det finns bilder med fembultsnav och med fyrbultsnav. Fyrbultsnaven försvann officiellt vid chnr 28/29 men det finns många bilar därefter som har dem originalmonterade.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng