Sv: Re: Sonettklubben

Forum Modellspecifika forum Sonett Sonettklubben Sv: Re: Sonettklubben

#89564
Martin
Deltagare

Med det vill jag mena att de UNIKA delarna, för sånna finns det faktiskt gott om, skulle drunkna (ned prioriteras) bland övriga Saab modellers vid beslut om R-dels framtagning om detta endast låg i Saabklubbens händer. -/-klippt-/-
CSS R-dels gruppen lägger ned möda på att hitta och nytillverka delar på fritiden. Vi är Ca. 300 medlemmar som finansierar detta! (Det är Starkt!)

Mikael, var ligger logiken i det påståendet om att vi skulle nedprioritera? Det är inte fråga om att nedprioritera vissa modeller. Vi tillverkar till exempel delar till Saab 92. Saab 92 finns i cirka 220 ex., jämfört med Sonettens cirka 350 ex. För att kunna ge våra medlemmar möjlighet att köpa billigare delar, har vi valt att sälja nytillverkade delar även utanför klubben.

Alltså som jag ser det är CSS en enkel garanti för att det ska finnas och tas fram delar till Sonetterna också utan en massa internpolitiska debatter i styrelsen om prioritet.

Vi sysslar inte med internpolitiska debatter i Saabklubbens styrelse. Det som i huvudsak styr reservdelshållningen är behovet, dvs tillgång och efterfrågan, samt en ekonomisk förmåga att kunna reagera på tillfälliga möjligheter som uppstår.

Vi skulle mycket gärna kunna bidra till reservdelstorkan för Sonetterna, men vi undviker att klampa in på det området av hänsyn till Sonettklubben. Vi fick upprörda kommentarer vid ett tillfälle då vi dristade oss till att sälja en specifik Sonettreservdel. Men om det finns en vilja, öppnar jag mer än gärna upp TRÅDEN som handlar om vilka reservdelar som Saabentusiaster önskar nytillverkade till att också inkludera Sonetter.

Efter ett förslag från medlemmar på CSS årsmöte 2005 om att Saabklubben kunde hjälpa till med reservdelshållningen, förklarade vi oss beredda att stötta CSS reservdelshållning. Vi har lagt ned en hel del energi för att kunna vara beredda på att ställa upp.

”Vi måste istället försöka att jobba tillsammans för utveckla Saabintresset hos fler….!!!”

[color:”blue”]
Det håller jag absolut med om, men metoderna för att nå dit skiljer sig åt.
Jag kan peka på konkreta åtgärder som visar att vi omsätter våra tankar i handling.

Ett sätt är att skapa en bred bas, som också ger utrymmen för ”särintressen”, oavsett om de är geografiska eller modellbetingade.
Vidare underlättar det att klubben är stor när man för förhandlingar med företag och organisationer. Ta som exempel våra rabatter på BRAB, Speedparts och Top n´ Trim. Deras sortiment innehåller mycket matnyttigt för alla Saabägare.

Jag vill också framhålla Saabklubbens, ffa genom Trollhättesektionen, insatser för ALLA Saabentusiaster i samband med till exempel Saabfestivalen. Nu pågår planeringen inför nästa års Saab superträff i Skåne.

Mot bland annat den bakgrunden tycker jag uppriktigt sagt att det är tråkigt att Saabklubben lättvindigt utmålas som jätten Glufs-glufs som urskillningslöst vill sluka all annan verksamhet. [/color]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng