Sv: Re: SONETTlll som jag vill ha den

Forum / Övrigt / Projekt / Min bil / SONETTlll som jag vill ha den / Sv: Re: SONETTlll som jag vill ha den

    januari 14, 2015 at 18:37 #200931

    2012 gjorde vi en långresa till vänner 60 mil norrut. Strax innan vi kom fram började vattenpumpen läcka, på bilden står jag och Erik och begrundar niagarafallet. Efter att ha pratat med en granne, ringt några telefonsamtal så fick vi plocka en pump från en gammal v4 1km bort, det går ganska lätt, värre är det i en sonett 3a. I dag hade jag tagit av hela fronten, men då var jag novis på sonetten. För att få upp generatorn måste man ta bort ventilkåpan, sedan är det “bara” att ta bort pumpen. 1/4″ hylsnyckelsats med knut och många förlängare är bra. På kvällen gick bilen igen, tack vare Eriks välsorterade garage, mina gamla kunskaper och lite skrapade knogar så löser det sig. Veckan efter skickade jag en ny pump till v4 ägaren.
    Nu hade jag kört bilen så mycket att jag började få en känsla för vad jag ville göra med den. Pga att jag tävlat i 10 år på 70 och 80 talet saknade jag effekt i motorn, bättre bromsar och väghållning. Jag började samla delar till en roligare motor, orginalet kommer jag att spara. Saab sålde 90hk trimsats även till sonetten, med en weber 32-36 DGV istället för solexen för att få plats under huven. För att enkelt få plats blir det en sådan motor fast jag kommer att förbättra allt jag kan.
    Jag började med att bygga ett nytt avgassystem, främre rör köptes från sweedspeed avsett för 96an, långa ljuddämparen från Simons, den bakre från Simons får inte plats så det blev en kort oval dämpare från Raka rör. Bilden visar hur jag dragit om rören lite och kortat dem, ljudet blev bra, dovt mulligt V4 ljud.
    I detta skick startades bilen våren 2014 men det kommer mer. Mats