Sv: Re: SONETTlll som jag vill ha den

Forum Övrigt Projekt / Min bil SONETTlll som jag vill ha den Sv: Re: SONETTlll som jag vill ha den

#201025
sonettlll
Deltagare

Nästa steg, väghållningen kräver bredare däck och fälgar och ändrade hjulvinklar. Det enklaste hade varit att skaffa ronalfälgar,dyra och inte helt lyckade i mina ögon. Klassiskt snygga och endast 1000:- för 4st Saab silverspoke 5,5″ som monterades med 185/60 däck. På sonetten är det så trångt i bak att det inte går att använda spacers, det krävs saab sport 4-bultnav, och att ändra camber till 1 grad neg, jag bytte även bakfjädrarna till v4 original något kapade. Fram justerades camber till 1/2 grad neg, med att fila hålen i undre bärarmen. En 4hjulsmätning på verkstad finjusterade caster och toe-in.

Även fronten fick en omgång, den var helt orangelackad, skall vara svart bakom grillen. jag monterade även extraljus vilket saknades, relä och kablar är redan framdraget på alla bilar. Jag lagade grillen vilken saknade en ribba, klippte till en av svart plast och limmade.
Dom flesta som ser bilen tycker att gummikofångarna är för stora, I somras tog jag mod till mig, skruvade av kofångarna,började klippa pappmallar med med sonett2 v4an och 96 -75an som förebild, sedan slöjdade jag egna små nätta kofångarhorn. Folk som sett bilen tror det är någon sorts original och att dom är av gummi. Bilen blev 25kg lättare.
Mats

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng