Sv: Re: SONETTlll som jag vill ha den

Forum Övrigt Projekt / Min bil SONETTlll som jag vill ha den Sv: Re: SONETTlll som jag vill ha den

#201179
sonettlll
Deltagare

Börjar med ett par bilder på nya motorn. Om vi börjar från grunden så är det en 1700-axel med längspolerade och lättade standardstakar,kolvarna är Motomobils högkompkolvar( ger 10:1 i grundkomp.) som vänder jäms med blocket utan planing. Kolvarna är 90.8mm ock kräver borrning som gjordes med stressplatta. Svänghjulet är svarvat för att Sweedspeeds koppling ska passa, allt är sedan totalbalanserat. Oljepumpen är Sweedspeeds högvolymspump, kamaxeln är TGmotors förbättrade 7,2 kam som heter TG 275, har en duration på 286 grader och 10,85 i lyft . Topparna får behålla orginalventilerna, men dom är helrenoverade med lösa sätesringar på avgas och så har jag filat avgassidan till 40mm, samma som avgaspackningen, mellanlägget är svarvat till 40mm och avgassystemet är 41mm. På insugsidan har jag försökt räta upp 1an och 4ans kanaler genom att svetsa på utsidan och sedan slipa mot ventilen, jag har även konat vårtan runt ventilstyrningen, men inte kortat den. Jag har ett par dåliga bilder.
Nästa steg blev att modifiera insuget som är riktigt trång och krokigt i kanalerna. Det är påsvetsat på sidorna av kanalerna för att bredda 1an och 4an mot förgasaren och för att korta dom, 2an och 3an breddades från förgasaren för att förlänga dom och göra svängen mot förgasaren större. Den gemensamma kanalen mot förgasaren var för liten i alla fall, jag kapade bort taket, höjde hålet mot förgasaren ca 10mm gjorde nya tak av alu,plåt som svetsades.Några bilder.
Motorn är nu monterad och provkörd, den startade direkt på första försöket. Jag har kört ca 10 mil och laborerat lite med tändningen, nu svarar den direkt på gasen och känns riktigt pigg. Mats

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng