Sv: Re: Soppa problem?

Forum Modellspecifika forum OG900 Soppa problem? Sv: Re: Soppa problem?

#188851
saabaero
Deltagare

@M.broberg wrote:

Om jag var du hade jag felsökt med org spridare för att se om chippet felar inann jag hade börjat labba med E85. det folk glömmer här är att du kmr få lika mkt e85 som du får soppa nu vilket gör att du kommer få mindre effekt. behövs cirka 30% mer E85 för att mosvara bensin (inte riktigt sant men har du lika mkt bensin kontra e85 kommer bensin ge mer effekt)

Min erfaranhet är att det inte riktigt blir så men det beror såklart på en rad olika omständigheter.
När jag provade detta hade jag en APC modifierad efter konstens alla regler med ett maxladd på ca 1,05bar (3bar BTR, 3″ avgas, 15T#7 turbo och org IC)
Med BF98 hade jag laddsvaj vid ca2700rpm och den sänkte laddet vid ca 5000rpm
Med Matschipp och röda spridare blev det ingen skillnad förutom allmänt sämre motorgång 🙄
Med E85 och röda spridare försvann svajjet vid 2700 rpm och den höll laddet på högre varvtal, typ 5500 eller nått i den stilen.
Min slutsats var att den spikade med BF98 och att E85 botade detta och därmed gav mer fjong både i botten och på topp. Gjorde inga mätningar som kan verifiera att den verkligen var snabbare men det kändes bra ia 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng